اصول هفت گانه هلال احمر منشا پیدایش خوبیها و مهرورزی هاست
محمد علی دهقان منشادی 22 ساله دانشجوی رشته مدیریت مالی ار دوران نوجوانی در جمعیت هلال احمر عضو بوده و در تمامی فعالیت های این جمعیت حضور فعال و موثر داشته است. به بهانه طرح ماه تابان گفتگوی صمیمانه ای داشته که در زیر میخوانیم.
به سبک و سیاق همه مصاحبه ها اگر موافق هستید از معرفی شروع کنیم؟
محمد علی دهقان منشادی 22 ساله دانشجوی رشته مدیریت مالی و عضو چندین ساله جمعیت هلال احمر استان یزد
از چه سالی وارد جمعیت شدید و انگیزه ورودتان چه بوده است؟
در سال 1390 به واسطه یکی از دوستان دوران راهنمایی با جمعیت آشنا و فعالیت خودم را در تشکیلات پیشاهنگی آغاز کردم. بعد از پایان تشکیلات پیشاهنگی فعالیت خودم را با واجد جوانان کلید زدم و تا کنون هر ساله در برنامه های سازمان همکار بوده ام. همزمان با آغاز دوران دانشجویی فعالیتم در جمعیت و کانون جوانان به اوج خود رسید و با کمک دوستانم در کانون جوانان برادر شهرستان در سال 1396 مفتخر به دریافت عنوان کانون برتر در سطح کشور شدیم.
در ابتدای ورود به جمعیت هلال احمر با انگیزه فراگیری فعالیت های تشکیلاتی و گروهی و آموزش امداد و کمکهای اولیه کیلد خورد. حس قشنگ نوع دوستی در جمعیت هلال احمر و همچنین لطف و محبت تعدادی پرسنل جمعیت این فعالیت و همکاری را در سالیان سال ماندگار کرده است.
نحوه همکاری شما با هلال احمر چگونه است؟
در هر حوزه از جمعیت که تاکنون فعال بوده ام سعی بر آن داشتم همچون کارشناس و مسئول آن واحد با عشق و علاقه و عملکرد مطلوب همکاری کنم در فعالیت ویژه ام در حوزه جوانان و روابط عمومی است که همراه کارشناسان مربوطه برا آن واحد با شور و اشتیاق تلاش می کنم.
خداروشکر توانستم همکاری مفیدی با مسئولین واحد داشته باشم و این امر موجب کسب رتبه های برتر آن واحد هم شده است.
هلال احمر چگونه جایی است؟
فضایی دوست داشتنی و گسترده جهت فعالیت های بشردوستانه
امدادگران، جوانان و داوطلبان جمعیت های ملی هلال احمر و صلیب سرخ فارغ از هرگونه مناقشات سیاسی، قومی، مذهبی و نژادی در پیچ و خم های سخت و دشوار حوادث، بحران ها، سوانح و جنگ ها تنها به گره گشایی از کار دردمندان و گرفتاران در دام ناملایمات می اندیشند.
اصول هفت گانه ای که منشا پیدایش خوبیها و مهرورزی های بیشماری با هدف تسکین آلام بشریت و انسان های دردمند و کم برخوردار و بر این اساس انسانیت، خدمات داوطلبانه، جهانشمولی، یگانگی، استقلال، بی غرضی و بی طرفی شکل گرفت و به کانون اتحاد مردم سراسر کره ی خاکی برای ارایه خدمات عام المنفعه و بشردوستانه تبدیل شد.
جمعیت هلال احمر در ایران به عنوان یک سازمان غیر دولتی و عام المنفعه در امر امدادرسانی به عنوان محور پاسخگویی به حوادث و سوانح داخلی، منطقه ای و فرامنطقه ای در صورت بروز حوادث جمعی، و انسان ساخت با افزایش برگزاری دوره های آموزش امداد و کمک های اولیه و همچنین استفاده از توان جوانان داوطلب ارایه خدمات انساندوستانه و فعالیت های امدادی موفق را در اولویت برنامه های بشردوستانه خود قرار داده است.
جوان کیست؟
جوانان، به ویژه جوانان ایرانی انسان هایی سربلند، عزیز، حق جو و همراه با احساس روشنی هدف و باور وظیفه و مسؤولیت در عرصه های مختلف زندگانی هستند . آنان که از آفتاب معنویت و آموزه های آسمانی اسلام بهره ی بیشتری برده اند، روشنی هدف و شفافی وظیفه را بهتر حس می کنند; همیشه آرام و همیشه لبریز از عشق و دلدادگی به محبوبی و الا و بالا بوده و در فراز و نشیب زندگی، در گرداب مشکلات، راست قامت و شکیبا خواهند بود.
یکی از صفات ذاتی جوانان، انگیزه، شور و علاقه سرشار، جهت انجام هر کاری بدون چشم داشت های مادی و مالی است. در دل جوانان بدون دلیل و علت، معمولاً شادی و نشاطی جاری و ساری است که باعث سرزندگی و بشاشت فرد می شود. سرعت گرایش جوانان به اعتقادات الهی خیلی بیشتر از دیگران است و در مقابل آن کمتر مقاومتی وجود دارد. پیامبر اکرم می فرماید: "شما را به احسان و نیکی با جوانان سفارش می کنم؛ زیرا آنان قلبی لطیف دارند. جوانان بخاطر داشتن ذهن پاک و پرسشگر، بسیار خلاق و نو آور می باشند.
چه توصیه هایی به دیگران برای دعوت به فعالیت های عام المنفعه دارید؟
امور عام المنفعه جمعیت هلال احمر برگفته از فرهنگ و تعالیم هموطنان است که در سالیان سال همراه و یار و یاور جمعیت هلال احمر بوده اند و همه بر اساس اعتقاد دینی و قلبی خود پا در این عرصه گذاشته اند.
فعالیت های جوانان را چگونه می بینید؟
جوانان در جمعیت هلال احمر به دلیل شور و اشتیاق خود همراه و همگام با این سازمان مردم نهاد پا در عرصه های مختلف گذاشته اند، شوق جوانای را باید در تمامی فعالیت ها و برنامه های همرا با تعالیم ارزشمند در راس قرار داد. حرکت به سمت و سوی گزارش شاید از فعالیت ها رو از هدف خود دور می کند.
آیا تابه حال به دلیلی از ادامه فعالیت ها دلسرد شده اید؟
دلایل دلسری زیاده، مهم خوش قلب بودن اعضاست که داوطلب بودن رو رها نکردن. جوانان داوطلب با قلب مهربون خود تمام دلسردی ها رو زیر پا نهادن تا بتوانند بشر دوستی را ترویج کنند و هلال احمر بودن را به عنوان مدال قهرمانی بر سینه خود نصب کنند.
جمعیت در زندگی شما تاثیری هم داشته است؟ تبدیل شدن به فردی اجتماعی و مطالبه گر
تمام زندگی من سمت و سوی هلالی به خود گرفته است. حالا هلالاحمر همواره در اولویت کارهای من قرار دارد و بطن زندگی من هلالاحمر است. نهتنها خود من بلکه تمامی آشنایان و دوستان از تاثیرات هلالاحمر بهرهمند هستند. کمک به دیگران ، میتواند مشکلات را از سر راه بردارد؛ دعای خیر بندگان خداوند در زندگی من تأثیر زیادی داشته است. ایجاد روحیه صلح و بشر دوستی به توان هیچ مزد و منتی مهمترین اثر هلال احمر در زندگی من بوده است.
صحبت پایانی؟
تا ابد هلال احمری هستم برای کشورم ایران و برای ملت
زندگی با همه ی پستی و بلندی هاش روز به روز درس هایی زیادی رو به مردم می دهد. پس تا می توانیم به هم عشق بورزیم و دوستدار یکدیگر باشیم.
داوطلب هلال احمر بودن رو مقدس بدانیم و برای یکدیگر و برای دنیایی لبریز از صلح تلاش کنیم

نظر دهید